dimecres, 8 d’agost del 2012

Gimnàstica artística femenina- Jocs Olímpics Londres 2012

Ara que ja han acabat els Jocs pel que fa a la gimnàstica artística i ja sabem tots qui ha guanyat, puc fer l'entrada de les conclusions finals. Uns Jocs molt mogudets pel que fa a la gimnàstica artística femenina. Sorpreses? Algunes. Tot i que les principals favorites han tornat a brillar ens aquets Jocs 2012 a Londres. Comencem la crònica. ;)

Final salt:

1- Sandra Raluca Izbasa (ROMANIA): 15.191
2- McKayla Maroney (USA): 15.083
3- Maria Paseka (RÚSSIA): 15.050
4- Janine Berger (Alemanya): 15.016
5- Oksana Chusovitina (Alemanya): 14.783
6- Yamlet Peña (República Dominicana): 14.516
7- Brittany Rogers (Canadà): 14.483
8- Elisabeth Black (Canadà): 0.000

La primera de les quatre finals per aparells va estar prou bé, hi va haver nivell i molt poca diferència de punts entre la medalla d'or (Sandra Izbasa) i la quarta posició (Janine Berger). La gimnasta de 16 anys de nacionalitat alemanya va fer dos salts molt ben executats i amb una dificultat acceptable i només la van separar de la russa Paseka 34 centèsimes. Berger va marxar plorant del Greenwich Arena perquè es va haver de conformar amb una quarta plaça que no la va satisfer gaire. :( Maria Paseka, la russa, ho va fer prou bé. Potser la recepció del primer salt no va ser excel·lent però prou bé. Una justa tercera posició i una justa medalla de bronze. :) McKayla Maroney venia amb la millor nota de les 8 finalistes (15.800) i amb dos salts de una nota de partida alta. Maroney era la principal favorita i el primer salt va estar a l'alçada d'una gimnasta com ella (res comparat amb el salt de la final per equips però igualment un bon salt). El segon anava molt bé (posició de les cames i tot això) però en arribar a la "cotxoneta" va caure de cul... La gran favorita fent una mala recepció del seu Mustafina! :O Impossible! Doncs si, tot és possible en una final olímpica, fins i tot la gran McKayla Maroney pot fallar, fins i tot ella. Aquest error en el segon salt li va costar la medalla d'or olímpica que tan esperava. Es va haver de conformar amb la segona posició. Bé, la cosa no acaba així. McKayla era la penúltima en sortir i tot i el seu error es va ficar 33 centèsimes per davant de Maria Paseka. Maroney encara tenia opcions de ser campiona olímpica però... després d'ella sortia la gran Sandra Izbasa i si no fallava la McKayla se'n anava a la segona posició i tal dit tal fet. Els dos salts de Izbasa van estar a l'altura d'una final olímpica i es va endur una medalla d'or ben merescuda. A l'hora de pujar el podi vam poder veure una Paseka molt emocionada (no m'estranya la veritat una medalla olímpica no es guanya cada dia) i una Maroney amb uns morros que li arribaven fins als peus i que a l'hora de pujar al podi es va negar a saludar a la russa Paseka cosa que es una mica de mala educació en un esport com la gimnàstica artística. Per sort Izbasa va ser més educada i va saludar a les medallistes de plata i bronze com s'ha de fer. :)

Per veure la final de salt femení clica en aquest enllaç:  http://www.rtve.es/londres-2012/gimnasia-artistica/hd-gimnasia-artistica-femenino-finales/2204 (has d'avançar una mica la barra que et surt perquè comenci la final)



Final asimètriques:

1- Aliya Mustafina (RÚSSIA): 16.133
2- He Kexin (XINA): 15.933
3- Elisabeth Twwedle (GRAN BRETANYA): 15.916
4- Yao Jinnan (XINA): 15.766
5- Viktoria Komova (RÚSSIA): 15.666
6- Elisabeth Seitz (Alemanya): 15.266
7- Koko Tsurumi (Japó): 14.966
8- Gabrielle Douglas (USA):  14.900

La meva final preferida sens dubte. Ningú comptava en la Aliya Mustafina. Ningú. A les classificacions havia tret una modesta nota de 15.700 i tothom pensava que la Elisabeth Tweddle seria la campiona olímpica en asimètriques. Tothom ficaria les mans al foc però les coses a vegades no són com semblen que han de ser. He Kexin va començar amb un bon exercici amb el seu típic element de les mans creuades *__* però ho hauria pogut fer millor pel meu pensament. La seva nota era bona però li deixava molt marge a la britànica per apoderar-se de l'or. Van anar passant les gimnastes (totes amb exercicis per sobre dels 15.000 punts i amb cap error remercable) i totes ho van fer bastant bé. Si haguéssim de dir alguna cosa potser faria que la recepció de l'exercici de la Komova fos més perfecte però res important. Quan ja havien fet el seu exercici la russa Komova, la germànica Seitz i la xinesa Jinnan va venir la gran favorita cap a l'or, la britànica Tweddle i va fer un exercici perfecte i preciós fins que va haver de sortir i la recepció de la seva sortida no va ser precisament bona... Quasi cau de cul si no fos perquè va fer un passet enredera que la va fer desequilibrar una mica i tirar-se enredere! Al final Tweddle es va ficar per redere de la xinesa Kexin sense cap opció a l'or. Llavors va venir la gran Aliya Mustafina i va fer un exercici amb tota la tranquil·litat i persimònia possibles i una execució implecable que li van donar l'or olímpic en asimètriques ^^. Koko Tsurumi i Gabrielle Douglas (campiona del món olímpica) van tancar la final amb dos exercicis per sorta de 15.000. Tsurumi va passar sense problemes per Douglas va errar i quasi cau. La seva nota va ser més que generosa. Sens dubte una final per recordar.


Per veure la final d'asimètriques clica a aquest enllaç: http://www.rtve.es/londres-2012/gimnasia-artistica/hd-gimnasia-artistica-f-final-de-barras-asimetricas/1738






















Final barra equilibri:

1- Deng Linin (XINA): 15.600
2- Sui Lu (XINA): 15.500
3- Alexandra Raisman (USA): 15.066
4- Catalina Ponor (ROMANIA): 15.066
5- Ksenia Afanasyeva (RÚSSIA): 14.583
6- Larisa Andreea Iordache (ROMANIA): 14.200
7- Gabrielle Douglas (USA): 13.633
8- Viktoria Komova (RÚSSIA): 13.166


Per la meva opinió les pitjor de les quatre finals. Rússia es va quedar sense medalla :'( i la de bronze va ser una mica a la ratlla de la injustícia. Els exercicis de la xineses molt macOs i molt ben executats. :) A mi personalment m'agrada més l'exercici de plata, el de la Sui Lu, però el de la Linlin pel que es veu va ser més bo :P. El que em va deixar una mica parada va ser que la Sui Lu en posar-se en la segona posició després de l'exercici de la seva companya d'equip Deng Linlin es posés a plorar com una magdalena! A veure. Recapacitem. En una final olímpica guanyar una plata és tot un èxit. La russa Ksenia Afanasyeva va fer un moolt bon exercici i li van donar una trista nota de 14.583. Sui reina hauries de valorar una mica més el teu esforç no sempre es pot guanyar! A més a més en aquests moments s'han de controlar més les amocions ja que la que va guanyar l'or va ser la seva companya d'equip!!! Si fos d'un altre païs es podria arribar a comprendre però en aquest cas s'hauria d'haver controlat més. :( L'exercici de la Ksenia em va agradar molt el seu estil de dona elegant és envejable *__*. La romanesa Iordache havia sigut substituïda per l'altra romanesa que es va classificar per la final de barra, la Diana Bulimar, però els de l'equip van dir que la Bulimar s'havia posat malalta (cosa que dubto bastant) i la van substituïr per la Larisa... Com que va caure es va quedar sense opcions de podi, igual que la gimnasta americana Douglas i la russa Komova. La pobra Viktoria Komova va tornar a caure de la barra igual que el mundial de l'any passat i l'europeu d'aquest any :'(. L'any que ve serà a la tercera va la vençuda o això diuen. La romanesa Catalina Ponor va tenir un desequilibri important però tot i això li van donar una nota de 15.066 i com que la última gimnasta que va sortir (Alexandra Raisman) va treure 14.966 el bronze era per a Ponor però... els americans no es poden estar callats oi? Van reclamar la nota de Raisman i els jutges sempre donen la raó als americans i li van pujar una dècima la nota (va quedar per 15.066) i com que la seva execució era millor que la de Ponor ella s'enduia el bronze. El jutges podrien revisar les notes abans de donar-les, perquè sinó llavors hi ha gimnastes (Catalina Ponor) que s'emporten una decepció. Una final per oblidar pel meu gust.

Per veure la final de barra clica en aquest enllaç: http://www.rtve.es/londres-2012/gimnasia-artistica/hd-gimnasia-artistica-finales-de-aparatos-m-y-f/1592 (has d'avançar una mica la barra que et surt a baix perquè comenci la final)




                                       
Increïble salt de la gimnasta d'Estats Units McKayla Maroney a la final per equips femenina

dimecres, 25 de juliol del 2012

Vídeos Aliya Mustafina i vídeo gimnàstica

Fa uns dies he trobat aquests vídeos per Internet de la gimnasta russa Aliya Mustafina i m'han agradat molt. Espero que a vosaltres també! :) També he trobat un on es veuen diferents imatges de gimnàstica des de Nadia Comaneci fins a Viktoria Komova. És molt macO. Que els disfruteu!!! 

dijous, 21 de juny del 2012

Anastasia Liukin

Anastasia Liukin, més coneguda com a Nastia Liukin va néixer el 30 d'octubre de 1989 a la ciutat de Moscou (Rússia) i actualment té 22 anys (aquest any en farà 23). Liukin forma part de l'equip d'Estats Units (tot i ser d'origen rus). Anastasia Liukin va entrar en l'equip nacional de gimnàstica artística d'Estats Units el 2002 i el 2009 es va retirar. El 2011, però va tornar a la competició i va començar a preperar-se pels Jocs Olímpics del 2012 a Londres. Ella ha guanyat moltes medalles durant la seva carrera. El 2005 va guanyar la medalla d'or en les barres asimétriques del campionat mundial. El 2006 va guanyar la medalla va guanyar la medalla de plata en les barres asimétriques i la plata en la final per equips del campionat mundial. El 2007 Liukin va tornar a guanyar la medalla de plata en les barres asimétriques del campionat mundial a Stuttgart amb una puntuació de 16.300. L'or se'l va endur la russa Ksenia Semenova, que va fer un excel·lent exercici amb una puntuació de 16.350. Als Joc Olímpics del 2008 (Pekín) Liukin va guanyar la medalla d'or en la final individual coronant-se campiona del món olímpica. En els mateixos Jocs Olímpics va guanyar la medalla de plata en les barres asimétriques, la plata en la barra d'equilibri, la medalla de bronze en terra i la medalla de plata en la final per equips. Us passo fotos i vídeo seus!!! 

 

                    

 

Anastasia Liukin a la barra d'equilibri

                        Anastasia Liukin

 Anastasia Liukin, campiona del món olímpica 2008

 

     Anastasia Liukin a la barra d'equilibri

Anastasia Liukin a les barres asimétriques


 

 

dissabte, 9 de juny del 2012

Ksenia Afanasyeva

Ksenia Afanasyeva va néixer el 13 de setembre de 1991 a Tula (Rússia) i actualment té 20 anys (aquest any en farà 21). Afanasyeva forma part de l'equip nacional rus de gimnàstica artística, i tot i no haver guanyat moltes medalles és una bona gimnasta. El 2008, va guanyar la medalla de plata en la final per equips del campionat europeu a Clermont, juntament amb les seves companyes russes. El 2009 Afanasyeva va guanyar la plata en la final individual del campionat europeu a Milan, convertint-se en la sub-campiona d'europa d'aquell any. La medalla d'or d'aquella final individual se la va endur la seva companya russa Ksenia Semenova. El 2010 Afanasyeva va guanyar la medalla d'or en la final per equips mundial a Rotterdam i el 2011 va guanyar la medalla de plata en la final per equips a Tòquio, juntament amb les seves companyes d'equip de Rússia. El 2011, va aconseguir amb un exercici preciós, la medalla d'or en terra del campionat mundial, tot i tenir la nota de qualificació més baixa. Us deixo amb fotos i vídeos seus!!!

 

              Ksenia Afanasyeva, campiona del món en terra 2011

                    Ksenia Afanasyeva escalfant

              Ksenia Afanasyeva

       Ksenia Afanasyeva a la barra d'equilibri

 

divendres, 8 de juny del 2012

Ana Porgras

Ana Porgras va néixer el 18 de desembre de 1993 a Galati (Romania) i actualment té 18 anys (aquest any en farà 19). Porgras va ser una gimnasta de l'equip nacional romanès de gimnàstica artística. Ana Porgras va guanyar la medalla de bronze en les barres asimétriques del campionat mundial del 2009, juntament amb la gimnasta d'Estats Units Rebecca Bross. Les dues van guanyar la medalla de bronze ja que les dues van fer la mateixa puntuació en la final. El 2009 Porgras va arribar a la final de barra del campionat mundial amb un molt bon exercici però una caiguda en la final li va costar la medalla i va acabar en un decebedor setè lloc. El 2010, però, Porgras va aconseguir la medalla d'or en barra d'equilibri del campionat mundial. El gener del 2012, Porgras va anunciar la seva retirada de la gimnàstica artística després de lesionar-se el colze en un camp d'entrenament a França. Ana Porgras va ser sempre una gimnasta molt elegant, i fins i tot va guanyar el Premi Longines de la Elegància en el campionat mundial del 2011. Us passo fotos i vídeos seus!!! Espero que us agradin!!!



                                  Ana Porgras

Ana Porgras després de guanyar el bronze en barres asimétriques el 2009

                Ana Porgras a la barra d'equilibri

                        Ana Porgras en un exercici de terra



diumenge, 3 de juny del 2012

Lauren Mitchell



Lauren Mitcehll va néixer el 23 de juliol de 1991 a Subiaco (Austràlia Occidental) i actualment té 20 anys (aquest any en farà 21). L'australiana ha guanyat poques medalles, però ha estat present en moltes finals i ha fet molts bons exercicis amb bones notes de puntuació. El 2009 Mitchell va guanyar la medalla de plata en barra d'equilibri i la medalla de plata en terra en el campionat mundial de gimnàstica artística i el 2010, també en el campionat mundial, va guanyar la medalla d'or en terra, superant la russa Aliya Mustafina i la romanes Diana María Chelaru. El 2010, juntament amb les seves companyes australianes, va acabar sisena en la final per equips, i també va acabar sisena en la final individual. El 2011, Mitchell va acabar quarta en la final individual i també quarta en la final per equips. Els seus millors aparells són la barra d'equilibri i el terra. Us passo algunes fotos i vídeos seus!!!

                           Lauren Mitchell

           

            Lauren Mitchell a la barra d'equilibri

 

 

Lauren Mitchell, medalla de plata mundial en barra d'equilibri 2009

           Lauren Mitchell a les barres asimétriques



dilluns, 28 de maig del 2012

Ksenia Semenova


Ksenia Semenova va néixer el 20 d'octubre de 1992 a Novomoskovsk (Rússia) i actualment té 19 anys (aquest any en farà 20). Ksenia Semenova va entrar a l'equip de gimnàstica artística nacional rus el 2006 i ha guanyat moltes medalles tant en campionat del món com en campionat europeu. El 2007 va guanyar l'or en barres asimétriques en el campionat mundial, superant la gimnasta d'Estats Units Anastasia Liukin El 2008 va guanyar medalles d'or en barres asimétriques i en barra d'equilibri al campionat europeu de Clermont. El 2008, també al campionat europeu de Clermont va obtenir la medalla de plata en la final per equips, juntament amb les seves companyes russes. L'any 2008, també va participar en els jocs olímpics de Pekín, i va acabar quarta en la final indivudal. El 2009, en el campionat europeu de Milan, va aconseguir la medalla de plata en les barres asimétriques i l'or en la final individual, penjant-se la medalla de campiona d'Europa. El 2010, va aconseguir l'or mundial en final per equips a Birmingham. El seus millors aparells són les barres asimétriques i la barra d'equilibri. Us deixo amb fotos i vídeos seus!!!

 




               Ksenia Semenova a la barra d'equilibri


              Ksenia Semenova en un exercici de terra


               Ksenia Semenova a les barres asimétriques

dissabte, 26 de maig del 2012

Tatiana Nabieva

Tatiana Nabieva va néixer el 21 de novembre de 1994 a Pushkin, molt a prop de Sant Petersburg  (Rússia) i actualment té 17 anys (aquest any en farà 18). Nabieva va començar a formar part de l'equip nacional rus de gimnàstica artística el 2006. Tatiana Nabieva ha guanyat diverses medalles en la seva carrera professional. El 2010 va guanyar l'or mundial en final per equips a Rotterdam i l'or també per equips del campionat europeu ( que es va fer a Birmingham), conjuntament amb les seves companyes russes. El 2011 va guanyar la plata en final per equips a Tòquio i va aconseguir també la plata en les barres asimétriques en el campionat europeu i la plata en barres asimétriques del campionat mundial de gimnàstica artística. El 2010 va participar en la final individual del campionat del món i va acabar en setè lloc. La campiona d'aquella final individual va ser la seva companya Aliya Mustafina. El 2011 també va participar en la final de salt del campionat de gimnàstica artística mundial i va acabar en sisè lloc. Els seus millors aparells són les barres asimétriques i el salt. Us deixo amb fotos i vídeos seus!!! Espero que us agradin!!!!

           Tatiana Nabieva a les barres asimétriques

                              Tatiana Nabieva a la barra d'equilibri 

                                       Tatiana Nabieva

              Tatiana Nabieva, experta en salt

dimarts, 22 de maig del 2012

Catalina Ponor

Catalina Ponor va néixer el 20 d'agost del 1987 a Constança (Romania) i actualment té 24 anys. Després d'iniciar la seva carrera com a gimnasta de l'equip nacional de gimnàstica artística el 2002, Ponor ha guanyat diverses medalles en campionats mundials i en campionats d'Europa. El 2004, per exemple, va guanyar la medalla d'or en barra d'quilibri en els Jocs Olímpics d'Atenes. Ponor ha guanyat moltíssimes més madalles però explicar tot el seu palmarès duraria massa o sigui que només diré algunes de les madalles guanyades. Aquest 2012, sense anar més lluny, ha guanyat la medalla d'or en barra d'equilibri, la medalla de plata en terra (l'or se'l va endur la també romanesa Larisa Iordache) i la medalla per equips amb les seves companyes romaneses en el campionat europeu. Els millors aparells de Catalina Ponor són la barra (com quasi totes les romaneses) i el terra. Us deixo amb fotos i vídeos seus!!!

 

                            Catalina Ponor a la barra d'equilibri

                       Catalina Ponor, sempre elegant

                  Catalina Ponor en un exercici de terra

              Catalina Ponor a la barra d'equilibri